Tarinamme

Yrityksemme sai alkunsa vuonna 2005 kahden nuoren miehen, Mikko Meritien ja Petri Sinisalon oma­­kohtaisista kokemuksista sekä halusta tehdä asioita toisin. Neljän Asteen tarinan juuret ulottuvat siis syvälle Mikon ja Petrin lapsuus- ja nuoruus­vuosiin. Lue koko tarina täältä.

Elämän varjo­puoliakin nähnyt kaksikko onnistui lopulta luomaan kasvavan ja menestyk­sekkään yrityksen, jonka keskiössä toteutuu edelleen vahva ideologia: jokainen ansaitsee tulla hyväksytyksi ja rakastetuksi omana itsenään.

Vuonna 2015 yrityksemme sai mielen­kiintoisen yhteyden­oton: Voisimmeko auttaa toinen toisiamme? Voisimmeko yhdessä luoda jotain aivan uutta?

Pitkän arvo­keskustelun päätteeksi yhdistyimme Perhe­hoito­kumppaneiden kanssa samaan Key Assets Groupiin, joka on rakentanut jo yli kahden­toista vuoden ajan vahvaa perhehoito- ja lasten­suojelu­palveluita tarjoavaa kansain­välistä asiantuntijaorganisaatiota.

Pidämme kuitenkin tärkeänä muistaa yrityksemme taustat ja lähtökohdat. Asiat, joista olemme yrityksenä lähteneet liikkeelle, elävät edelleen ja niiden tavoittaminen vaatii pysähtymistä. Vaikka yrityksen juuriin ja asioiden alku­lähteelle onkin jo matkaa ja omistajuuskin vaihtunut, haluamme yhä säilyttää yhteyden kaiken perustaan: ihmisyyteen. Suunnitelmal­linen työotteemme perustuu edelleen ensi­sijaisesti rehelliseen ja tasa-arvoiseen kohtaamiseen toisen ihmisen kanssa. Palveluidemme tavoitteena on saavuttaa pitkä­­jänteisiä, elämän mittaisia tuloksia asiakas­perheissä.

Missiomme on tuottaa kokonais­­valtaisesti tarve­­lähtöisiä palveluita asiakkaillemme niin, ettei yhdenkään lapsen, nuoren tai hänen vanhempansa tarvitsisi kokea kohtaamat­to­muutta tai tunne­­kylmyyttä, vaan hän kokisi itsensä ainut­­laatuiseksi, arvokkaaksi ja merkitykselliseksi ihmiseksi.

Tästä missiosta sai alkunsa myös Avosylin yhtymä, jonka perustimme yhdessä Perhe­hoito­kumppaneiden kanssa vuonna 2019. Tavoitteenamme on luoda uusia ratkaisu­malleja ja yhteinen palvelu­jatkumo, joilla perheitä voidaan auttaa entistä tehokkaammin heidän haasteissaan.  Meille lapsi on ensi­sijaisesti lapsi, ei diagnoosi, ei haaste, ei koskaan menetetty. Uskomme, että kaikesta voi selvitä, kun on aikaa, sitkeyttä, halua ja kärsivällisyyttä. Me emme pelkää haasteita – otamme ne vastaan avosylin!

Tänä päivänä Mikon ja Petrin tarina on yksi osa Neljä Astetta Oy:n kehittyvää menestys­tarinaa. Olemme saaneet olla mukana tuhansien perheiden tarinoissa. Ne tarinat ovat ainut­laatuisia, syvällisiä ja koskettavia tarinoita. Jokainen yhtä arvokas!

Tutustu tästä yhteen niistä:

Perhe etsi epä­toivoisesti apua haastavaan tilanteeseensa ja löysi lopulta Neljän Asteen perhetyön. Koko perhe on sitoutunut sinnikkääseen työskentelyyn ja muutokset näkyvät konkreettisesti arjessa. "Ilman teitä ei olisi pärjätty."