Kysy lisää
Katso alueellinen yhteystieto!

Valvotut tapaamiset

Neljä Astetta Oy:n valvotut tapaamiset tukevat lasta ja vanhempaa tapaamisessa toiminnallisin menetelmin ja tunnepuolen työkaluja apuna käyttäen. Palvelun tavoitteena on vanhemman ja lapsen luonnollisen tekemisen ja yhteyden sekä terveen vanhemmuuden vahvistaminen.  Tapaamiset ovat suunnitelmallisia, prosessimaisia ja tavoitteellisia. Tarvittaessa toteutamme tapaamiset omissa tiloissamme tai tilaajan halutessa  asiakkaan luona. Asiakkaalla on käytössään 24 h avustava puhelin.

 
Valvotussa tapaamisessa valvotaan, että lapsen ja vanhemman välinen tapaaminen sujuu lapsen edun mukaisesti. Ohjaaja tai tarvittaessa ohjaajat ovat koko tapaamisen ajan jatkuvassa näkö- ja kuuloyhteydessä turvaten lapsen ja vanhemman välisen vuorovaikutuksen ja toiminnan lapsen näkökulmasta ilman riskiä. Tapaamisia ennen on kartoitettu mahdolliset riskitekijät tai ehdottomat säännöt, joiden johdosta tapaaminen voidaan keskeyttää tai perua ohjaajan toimesta. Tapaaminen voidaan keskeyttää myös, jos ohjaaja katsoo, ettei toiminta tai vuorovaikutus ole lapsen edun mukaista.  Ennen tapaamista voidaan tarvittaessa tarkastaa tapaavan vanhemman kunto tai mahdollisesti todistus, esimerkiksi huumeseulasta jos sitä on vaadittu.

 

Tapaamiset ovat kestoltaan 1-4 tuntia huomioiden lapsen ikätaso. Tarvittaessa tapaamisen yhteydessä voidaan valmistaa ruokaa tai syödä välipalaa, vanhempi itse hoitaa ruokatarpeiden hankkimisen. Ohjaaja on paikalla myös sen vuoksi, että voi alkuun auttaa tai tukea vanhempaa lapsen kanssa käytävästä vuorovaikutuksesta tai toiminnasta, vanhempi voi myös tapaamisen yhteydessä kysyä apua ohjaajalta, jos hän sitä tarvitsee.  Tapaamisen päätteeksi vanhempi lukee tapaamisesta kirjoitetun raportin ja hyväksyy sen sisällön sekä kuittaa tapaamisen tehdyksi. Tapaamisten ajankohdat pyritään suunnittelemaan lapsen ja vanhempien toiveiden mukaisesti.

 

Otathan yhteyttä, tulemme mielellämme kertomaan teille yrityksemme palveluista lisää.

MES®-ohjelma

Neljän Asteen omassa MES®-prosessissa vanhempi käy läpi koko elämänkaarensa aina lapsuudesta tähän hetkeen.

Palvelut

Räätälöimme palvelut asiakkaiden tarpeiden mukaisesti

Kunnille

Jo yli 50 kuntaa ympäri Suomen toimii hyvässä yhteistyössä kanssamme.

Meille töihin

Haemme jatkuvasti uusia osaajia ammattilaisjoukkoomme. Oletko Sinä yksi meistä?

Tilaa uutiskirje!