Kysy lisää
Katso alueellinen yhteystieto!

Miten MES® on syntynyt?

MES® -ohjelma on syntynyt Neljä Astetta Oy:n perustajan Mikko Meritien elämän toipumiskokemusten seurauksena. Ohjelmassa tiivistyvät ne keinot, joiden avulla Meritie kasvoi vastuuttomasta elämäntavasta ja vanhemmuudesta vastuulliseksi aikuiseksi ja mieheksi.

Meritien vaikea lapsuus ja nuoruus, laitossijoitus, pohjalla olemisen käännekohta ja toipumisen keinot ovat MES® -ohjelman taustalla. Yritysmaailmasta opitut tuotteistamisen taidot, kirjallisuus ja Tommy Hellstenin luoma Ihminen tavattavissa –mentorkoulutus ovat myös osaltaan vaikuttaneet MES® -ohjelman syntyyn. Meritien kokemuspankkiin kuuluvat lisäksi henkilökohtainen terapia, AA-kerho, A-Klinikka, parisuhdekurssit ja elämä kuuden lapsen isänä kolmessa eri perheessä.

Nykyään Meritie kokee, että asiat on tuotu hänen elämäänsä tarkoituksenmukaiseen aikaan. Hän on löytänyt kaikelle tapahtuneelle merkitystä. Hän tietää, miltä pohjalla oleminen tuntuu, ja ilman monimuotoisia eletyn elämän selviytymisstrategioita hän olisi kenties jäänyt pohjalle sieltä koskaan nousematta. Meritie kuitenkin nousi ja loi muutoksestaan työkalut toteuttamalla niitä ensin itselleen.

Kaikki eivät käy pohjalla, mutta voivat silti etääntyä rakkaudesta ja elämästä, esimerkiksi tekemällä liikaa töitä. Elämä tunteineen on silti arvokkainta. Moni herää elämään vasta traagisen kokemuksen myötä tai muuten liian myöhään, lähellä loppua. Silloin menneisyys ja tulevaisuus menettävät merkityksensä. Epäolennainen katoaa ja jäljelle jää vain elämä kokemuksineen. Rajallisuuden äärellä merkitsee vain se, että saisi vielä kokea, tuntea tai haistaa jotain.

Meritie sanoo, että joku osa hänessä tulee aina pysymään kosketuksissa siihen kuinka ainutlaatuista ja arvokasta elämä on. ”Niin pitkään kuin elämämme, voimme vaikuttaa siihen miten elämme ja mihin tartumme.”

 

MES®-ohjelma

Neljän Asteen omassa MES®-prosessissa vanhempi käy läpi koko elämänkaarensa aina lapsuudesta tähän hetkeen.

Palvelut

Räätälöimme palvelut asiakkaiden tarpeiden mukaisesti

Kunnille

Jo yli 50 kuntaa ympäri Suomen toimii hyvässä yhteistyössä kanssamme.

Meille töihin

Haemme jatkuvasti uusia osaajia ammattilaisjoukkoomme. Oletko Sinä yksi meistä?

Tilaa uutiskirje!