Kysy lisää
Katso alueellinen yhteystieto!

Ammattilaisten MES®-kokemuksia

Sosiaalialan ammattilaisten kokemuksia MES®-ohjaajakoulutuksesta

“MES -päivässä on tunnelmaa. On tultu oikeiden asioiden ja tunteiden äärelle, niiden, joilla on oikeasti merkitystä. Olen saanut syvyyttä, tietoisuutta ja ymmärrystä itsestäni. MES on pysäyttänyt ja tuonut omaan työhön ja elämään uutta ajatusta sekä näkökulmaa.”

“Yhteistyö on ollut hyvää ja joustavaa. Olen tyytyväinen, että saimme ostaa tämän koulutuspaketin. Se luo runkoa. Loimme uuden perhetyönyksikön ja oma virkakin oli uusi. MES-prosessin kautta saimme toimintamallit.”

“On huippua, että koulutus on tehty itsen kautta. Näin työväline on minussa itsessäni, vaikka siihen kuuluukin menetelmiä. Saan ammentaa omasta elämästäni työssä ja tulen huomanneeksi omat voimavarat, vahvuudet ja tarpeet. Näin pystyn herättelemään keskustelua myös asiakastyössä vanhemman kanssa.”

“Jaamme muiden MES-ryhmässä olevien työkavereiden kanssa samaa osaamista, haasteita ja onnistumisia, ja tiedämme mistä puhutaan. Haemme samaa arvomaailmaa ja yhtenäisyyttä.”

“MES-koulutus lisää omaa ammattitaitoa. Olin yksi niistä onnekkaista, jotka pääsivät mukaan. Olen siitä kiitollinen.”

“Nyt minä työntekijänä uskallan heittäytyä siihen prosessiin, joka on jokaisen perheen kanssa erilainen. Ja perhe uskaltaa antaa itsensä tälle muutokselle, vaikka välillä onkin tosi rankkaa. Se on kasvutarina itselle ja perheelle.”

“Alkuun sitä mietti, että miten nämä käytänteet toimivat lastensuojeluperheissä kuntapuolella. Mutta mitä syvemmälle olen itse tähän päässyt sisään, sitä paremmin voin käyttää MES-prosessia työssäni. Kyllä, aivan täysillä. Olen innostunut ja vakuuttunut, että se toimii.”

“Ehdottomasti suosittelen tätä perehdytystä. Minun mielestä kaikkien pitäisi saada käydä tätä koulutusta.”

“Tästä saa rohkeuden ja tietotaidon. Vaikka onhan se välillä rankkaa samanaikaisesti itse opiskella ja viedä kentälle, mutta siitä saa myös hyvän pohjan työskentelylle.”

“Vanhemmilta on tullut hyvää palautetta. Ovat olleet kiinnostuneita ja haluavat nähdä tämän prosessin loppuun asti.”

”Perheissä näkyy muutosta ja voimaantumista.”

“Tämä olisi oiva työkalu myös mielenterveys- ja päihdepuolelle. Voin suositella lämpimästi kollegoille ja eri alojen ihmisille. Paljon voi integroida hyvää.”

Palaa MES®-esittelysivulle

Asiakkaiden kokemuksia MES®-ryhmistä

Kommentit on kerätty kymmeneltä MES®-ohjelmaan osallistuneelta lastensuojelun asiakasperheen vanhemmalta. Isiltä ja äideiltä. Kiitos!

”Olen pitkään saanut apua lapselleni, mutta en ole tajunnut hakea sitä itselleni. Kannattaa tehdä se ennen kuin menee niin piippuun, että takki on oikeasti tyhjä.”

”Vanhempi on se, jonka selkänahasta se voima lopulta otetaan. Jotta voidaan nuorta hoitaa, vanhemman täytyy olla kunnossa.”

”MES vahvisti omaa minuutta ja itsetuntoa. Olen ollut aika hakusessa itsen arvostamisen kanssa, mutta se sai sysäyksen. Etten aina myötäile toisia, vaan voin omiakin ajatuksia arvostaa.”

”Eihän tällaisia asioita pysty itse tekemään, jos ei tiedä mistä niitä lähtee etsimään.”

”Olen ensimmäistä kertaa siivonnut keittiön kunnolla. Ennen oli tavaraa hujan hajan. Liittyyköhän se pään järjestely MES-tyhmässä tähän kodin järjestelyyn? Ihan eri tavalla jaksan sitä kotiakin laittaa ruotuun.”

”Kaikki me painimme jossain elämän vaiheessa asioiden kanssa. Kommunikoiminen tuo uutta näkökulmaa. Kun kuulee toisten ajatuksia, asia kiteytyy itsellekin.”

”Toivon, että pystyn helpottamaan myös toisten kokemusta. Sitä etsii niin helposti syyllistä ja päätyy lopulta itseen. Ryhmäkokemus on vapauttava. Sieltä lähtee pienemmällä taakalla. Jos päivä on onnistunut, voimme porukalla nauraa.”

”Ei tullut ollenkaan negatiivinen olo, että tulet tyyliin piinapenkkiin ja olet epäonnistunut vanhemmuudessa. Päinvastoin.”

”Ihana ryhmä ja työntekijät. Paljon vinkkejä, joita voi kokeilla omiin nuoriin. Älyttömän hyvä keksintö tämä MES. Olen ollut joka kerta ryhmässä, sillä en halua olla poissa. Käyn lataamassa akkuja ja saan purettua paineita pois.”

”Aluksi jännitti, sitten ei enää. Olo tuli siellä äkisti vapautuneeksi. Olen pystynyt puhumaan hyvin henkilökohtaisista asioista. Sellaisista, joista en ole ikinä puhunut kenellekään.”

”Olen erittäin tyytyväinen ryhmiin. En tunne olevani vieraalla planeetalla, vaan ymmärrän mitä ohjaajat tarkoittavat. Heillä on lämmin ja ymmärtävä suhtautuminen meihin. Mitään ei jätetä kesken. Ei jää outoa, vieraanoloista tunnetta, vaan kaikki tärkeät asiat puhutaan.”

”Viimeksi tehtiin tärkeä tunnejuttu. Se avasi jonkun lukon ja pystyin näkemään mikä on vikana siellä sisimmässä. Kun näen itseni paperilta, pystyn tiedostamaan ja toimimaan ehkä toisella tavalla.”

”Kun olen saanut apua ja uskaltanut sitä pyytää, uskallan pyytää tulevaisuudessakin. Ja uskallan myös yrittää olla apuna muille.”

 

MES®-ohjelma

Neljän Asteen omassa MES®-prosessissa vanhempi käy läpi koko elämänkaarensa aina lapsuudesta tähän hetkeen.

Palvelut

Räätälöimme palvelut asiakkaiden tarpeiden mukaisesti

Kunnille

Jo yli 50 kuntaa ympäri Suomen toimii hyvässä yhteistyössä kanssamme.

Meille töihin

Haemme jatkuvasti uusia osaajia ammattilaisjoukkoomme. Oletko Sinä yksi meistä?

Tilaa uutiskirje!